HTML

Vendéglátós

Italboltos Sanyi, nathanp, nosferato, zarándok jános és barátaik mászkálnak mindenhova, és be is ülnek erre-arra.
Ami az Óbudakocsmába nem fért be, az itt lesz!

Kocsmák, borozók, sörözők, talponállók, közértek, üzletek, fodrászatok, koncertek, diszkók, klubok, éttermek, ételek-italok, sörfőzés.

Óbudán, Budapesten, vidéken, külföldön.

Térkép is van, itt jártunk eddig.

Friss topikok

  • jani57: @scooby0821: Végre valaki! Már azt hittem csak nekem ízlik az Argus sör. (2018.02.20. 04:03) A Lidl aláz mindent: Perlenbacher
  • Baracus: Sajnos a hely színvonala az elmúlt években rengeteget romlott. (az elmúlt 5 évben) A pizza ehetet... (2015.05.03. 21:58) A Marxim Pizzeria-Pub
  • Rátonyi Gábor Tamás: Csak kiegészítésül ehhez a régi kedves poszthoz: jól tippeltél, Rákospalotán van (a Kolozsvár utca... (2014.10.24. 19:01) Kolozsvár borozó Rákospalotán
  • Takacsi: Üdv! most vettem egy starter kit-et és az első sűrítményes söröm készítése előtt állok. Viszont:... (2014.06.12. 11:51) Sörfőzés otthon IV. rész Készítsünk sört!
  • Picúr Mici Csöpi: Nos, ez a régi bejegyzés zseniális a régi Vincellérről, de tegnap ott jártunk újra. A régi Vincell... (2012.12.10. 14:43) A váci Vincellér vendéglő

Címkék

15. (1) 17 es kocsma (1) 2012 (1) aranykupa sörbár (1) avar presszó (1) bajor (1) belga (1) belváros (1) bem söröző (1) blogajánló (1) borozó (1) buda (8) budai xi. (1) büfé (2) corvinus egyetem (1) csehország (1) cukor (1) dióhéj eszpresszó (1) drága sör (1) egyesület (1) első (1) eszpresszó (2) étterem (3) ferencváros (1) fesztivál (1) gellérthegy (1) gömbakác csárda (1) gyömrői eszpresszó (1) gyümölcsbor (1) házi (1) házisörfőző (1) hentes (1) hibák (1) iii kerület (2) ii kerület (5) ix kerület (1) jaffa étterem (1) józsefváros (1) jó kiszolgálás (1) kerthelyiség (1) kocsma (4) kolozsvár borozó (1) komló (2) konzerv (2) magyar (1) maláta (1) manó büfé (1) március (1) marxim (1) metropol étterem (1) méz (1) mini fini (1) mini market (1) modoros étlap (2) népsziget (1) önkiszolgáló étterem (3) otthon (2) pajtás étterem (1) pálinkafőzés (1) perlenbacher (1) pesti sörcsarnok (1) pestszentlőrinc (4) pestújhely (1) pincehelyiség (1) pizzéria (1) pótkulcs (1) pub (2) rákospalota (1) rákosrendező (1) replika söröző (1) sör (4) sörforradalom (1) sörfőzés (11) sorfőzés (1) sorozat (8) söröző (9) sörteszt (1) sűrítmény (2) suszterinas vendéglő és söröző (1) számla (1) sziget söröző (1) terézváros (1) testreszabás (1) törvény (1) vác (1) vendéglő (1) verseny (1) viii kerület (1) vizafogó (2) vi kerület (1) v kerület (1) wernesgrüner söröző (1) xiii kerület (3) xiv kerület (1) xi kerület (2) xviii kerület (4) xv kerület (1) zlaty klas (1) Címkefelhő

Pótkulcs

2009.09.25. 13:00 Italboltos Sanyi

A VI. kerületi csendrendelet(tervezet) nem rettentett el minket: elindultunk a Csengery utca 65/b. szám alatt található romkocsma-jellegű Pótkulcs szórakozóhely, klub és étterembe.

Még szerencse, hogy előtte szépen átnéztem a honlapjukat és lejegyeztem a pontos címet, mert kívülről semmilyen "megszokott" jel nem utalt arra, hogy itt egy söröző üzemel: csupán egy plakett díszelgett az utcafronton a "Kulcsosház" jelszóval, és legfeljebb a macskaköves utcára kiszűrődő zaj utalhatott arra, hogy itt már páran mulatnak.

A hely hangulata tényleg óriási. Egy régi, gangos ház és udvara, funkciók szerint minimális átalakítással: pl. a mellékhelyiségeket a hajdani földszinti szükséglakásokban alakították ki, a fedett, belső részt pedig a bejárattal szemben.

Az udvarban foglalhatunk helyet jó idő esetén, gyönyörködve a függőfolyosóban, illetve a szomszéd ház borostyánnal benőtt tűzfalában, tényleg egy élmény. Mindenképpen ajánlom, hogy még hétköznap is legkésőbb 7 körülre érjünk oda, mert nem lesz ülőhelyünk!

Szóval visszatérve a fent linkelt honlapra: a rutinos kocsmajáró természetesen már előre tájékozódik, pl. megtudhatjuk, hogy éjfélig konyha is van, és hogy a juhtúrós sztrapacska csupán 990 Ft, a "cigány pecsenye" pedig 1100. Az italok se drágák: a sör korsója 450 Ft.

Sajnos az igazság ettől távol áll: a csapolt sörök 490 forinttól (Fácán, Soproni) 700-ig (Edelweiss) kaphatóak, a sztrapacska 1390 Ft, a cigánypecsenye pedig - ha jól emlékszem - 1790, ami azért egy drágább étterem árfekvésének felel meg. A honlapon szereplő 380 forintos pálinka szintén régi árnak tűnik, és valószínűleg a kétcentisre vonatkozik: a négyes pedig 700 körül volt legalább.

A juhtúrós sztrapacska megnevezés se teljesen fedi a valóságot: először néztem, mi ez, császármorzsa? Utána vettem szomorúan tudomásul, hogy a juhtúró ez esetben = száraz tehéntúró. Ízre amúgy nem volt rossz a szalonnának és tejfölnek köszönhetően, az adag is helyén volt, de azért ilyen áron illett volna az egyik legfontosabb hozzávalót nem kispórolni. A paradicsomos-hagymás dekoráció mindenesetre jól nézett ki rajta.

A cigánypecsenye egy fokkal jobb benyomást tett a kedves vendégekre: az adagok kiadósak voltak, a hús rendesen átsült, szalonna is volt bőven, persze utánsózni már nem akarta senki. A minőség feledtette a reméltnél magasabb árat.

Foglaljuk tehát össze: 

a hangulat nagyon ott van a borostyánnal, elhelyezkedéssel, udvarral, macskaköves utcával együtt.

A csapolt söröknél a barna (Soproni Démon) nagyon finomnak és frissnek tűnt, a Fácánnál becsúszott 1-2 mosogatószer-szagú korsó. Az árak reálisak (sajnos).

Az ételek ehetőek, de irreálisan drágák, nem beszélve a megtévesztő honlapról. A tehéntúrós sztrapacskát ne is említsük.

A kiszolgálás rendben volt: a pultnál pár percig sorban kell állnunk (csak ott lehet rendelni), de az üres poharakat becsülettel szedik.

 

Összességében: pénzes romkocsma-rajongóknak sörözésre ideális, de előtte lakjatok jól máshol! :))

6 komment

Címkék: terézváros pótkulcs vi kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeglatos.blog.hu/api/trackback/id/tr821406178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2009.09.27. 11:43:26

Elveszitek itt a folyékony kenyerünk... :)
Néhány klasszikusabb romkocsma meglátogatását mi is soron kívüli tesztelési tervbe tűztük, mert mégis csak ezekre van tömegigény, mire rá-rákeresnek a hangulatos kocsmát kereső népek. Ergo hamarosan megkövetünk titeket! ;)

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.09.28. 10:44:09

@apuska: ó, hát a ti lexikonba illő részletességetekkel úgyse tudjuk felvenni a versenyt :))

Mindjárt küldök mailt.

insect02 · http://autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/363-ferrari 2009.10.05. 19:07:24

a pótkulcsba régebben rengeteget jártam. akkoriban még a romkocsmák tényleg romkocsmák voltak, és az árak sem voltak ennyire durván elszállva. a hangulat amúgy tényleg egyedi a pótkulcsban. szerintem üti a szimpla és hasonlók szintjét. persze hely sosincs, de ez hozzátartozik a helyhez:) az árak viszont az utóbbi időben nagyon elszálltak. nem is értem, hogy ezt hogy tudták véghezvinni. valószínűleg lecserélődött a szakadt egyetemistákból álló közönség a pesti pr menedzserekre és egyéb középvezetőkre... sajnálom. kár érte. (amúgy 4-5 éve is drága volt szerintem 4 dl csapolt stella 450-ért)

csillagkoz 2010.11.26. 23:47:43

kedves italboltos sanyi,
nem nagyon szoktam magunkrol nezegetni mindenfajta commenteket, de ebbe veletlenul belebotlottam. en azt mondom, ha nem tudsz kulombseget tenni juhturo és tehen turo között, akkor egyél a kinaiban valami finom savanyú csipos levest. en 10 eve vezetem ezt a helyet és tenyleg elegem van, hogy egy jött-ment nevnelküli csak ugy odair valamit egy helyről, ami raadasul egy merő rosszindulatú dilettantizmussal kevert hazugság. ami étel nálunk kimegy azon az van, aminek ki van irva és nem más. aki ismeri a helyet, az tudja, hogy nem a vendeg becsapásán alapul a vendeglatasunk, mint ahogy te itt előadtad.
ami az árakat illeti, mi sem tudjuk az 5 évvel ezelőtti áron adni a sört, de igazából én mint rossz vendéglátó azt ajánlom, vedd meg a sörödet az italnagykerben és ülj le otthon a tv elé vele. ami pedig a web oldal frissitését illeti azt tenyleg nem frissitjük minden nap, sőt nincs mindennap az ami a web oldalon van, mert mi egy aktuális hely vagyunk, ahol az ételek napi szinten változnak, ital árat pedig jóval a városi átlag alatt tartjuk évek óta...
árva csilla

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.11.27. 14:30:11

Még valahogy sose tévedtem be, a leírás alapján jól hangzik egy hosszú ücsörgésre + kajára. És mások is ajánlották. Mondjuk a kajaárak akkor már inkább ne is legyenek fent a honlapon, szerintem nem kell naponta frissíteni a webet. Vagy naponta változnak az árak :) mert akkor lehetne egy árkitalálós játék is, aki előre meg tudja mondani, mennyit fog fizetni, az a honlap árait fizeti, vagy ilyesmi. akció :D

visztani 2010.12.13. 15:49:44

@csillagkoz:

kedves csillagkoz!

amíg a "vendéglátósok" azt feltételezik, hogy a vendég nem tudja megkülönböztetni a juhtúrót a tehéntúrótól, a szódavizet az ásványvíztől, a friss sört a poshadttól - ha pedig igen, akkor rosszindulatú dilettáns -, addig bizony mindig lesz tehéntúrós juhtúró, ásványvíz 2 méter magasból (és nem 1000 méter mélyről) és poshadt, savanyú sör.
arról nem is beszélve, hogy mivel csak kukoricadarás sört tartotok csapon, inkább megfogadom az ajánlatod és otthon iszom egy normálisat.
süti beállítások módosítása