HTML

Vendéglátós

Italboltos Sanyi, nathanp, nosferato, zarándok jános és barátaik mászkálnak mindenhova, és be is ülnek erre-arra.
Ami az Óbudakocsmába nem fért be, az itt lesz!

Kocsmák, borozók, sörözők, talponállók, közértek, üzletek, fodrászatok, koncertek, diszkók, klubok, éttermek, ételek-italok, sörfőzés.

Óbudán, Budapesten, vidéken, külföldön.

Térkép is van, itt jártunk eddig.

Friss topikok

  • jani57: @scooby0821: Végre valaki! Már azt hittem csak nekem ízlik az Argus sör. (2018.02.20. 04:03) A Lidl aláz mindent: Perlenbacher
  • Baracus: Sajnos a hely színvonala az elmúlt években rengeteget romlott. (az elmúlt 5 évben) A pizza ehetet... (2015.05.03. 21:58) A Marxim Pizzeria-Pub
  • Rátonyi Gábor Tamás: Csak kiegészítésül ehhez a régi kedves poszthoz: jól tippeltél, Rákospalotán van (a Kolozsvár utca... (2014.10.24. 19:01) Kolozsvár borozó Rákospalotán
  • Takacsi: Üdv! most vettem egy starter kit-et és az első sűrítményes söröm készítése előtt állok. Viszont:... (2014.06.12. 11:51) Sörfőzés otthon IV. rész Készítsünk sört!
  • Picúr Mici Csöpi: Nos, ez a régi bejegyzés zseniális a régi Vincellérről, de tegnap ott jártunk újra. A régi Vincell... (2012.12.10. 14:43) A váci Vincellér vendéglő

Címkék

15. (1) 17 es kocsma (1) 2012 (1) aranykupa sörbár (1) avar presszó (1) bajor (1) belga (1) belváros (1) bem söröző (1) blogajánló (1) borozó (1) buda (8) budai xi. (1) büfé (2) corvinus egyetem (1) csehország (1) cukor (1) dióhéj eszpresszó (1) drága sör (1) egyesület (1) első (1) eszpresszó (2) étterem (3) ferencváros (1) fesztivál (1) gellérthegy (1) gömbakác csárda (1) gyömrői eszpresszó (1) gyümölcsbor (1) házi (1) házisörfőző (1) hentes (1) hibák (1) iii kerület (2) ii kerület (5) ix kerület (1) jaffa étterem (1) józsefváros (1) jó kiszolgálás (1) kerthelyiség (1) kocsma (4) kolozsvár borozó (1) komló (2) konzerv (2) magyar (1) maláta (1) manó büfé (1) március (1) marxim (1) metropol étterem (1) méz (1) mini fini (1) mini market (1) modoros étlap (2) népsziget (1) önkiszolgáló étterem (3) otthon (2) pajtás étterem (1) pálinkafőzés (1) perlenbacher (1) pesti sörcsarnok (1) pestszentlőrinc (4) pestújhely (1) pincehelyiség (1) pizzéria (1) pótkulcs (1) pub (2) rákospalota (1) rákosrendező (1) replika söröző (1) sör (4) sörforradalom (1) sorfőzés (1) sörfőzés (11) sorozat (8) söröző (9) sörteszt (1) sűrítmény (2) suszterinas vendéglő és söröző (1) számla (1) sziget söröző (1) terézváros (1) testreszabás (1) törvény (1) vác (1) vendéglő (1) verseny (1) viii kerület (1) vizafogó (2) vi kerület (1) v kerület (1) wernesgrüner söröző (1) xiii kerület (3) xiv kerület (1) xi kerület (2) xviii kerület (4) xv kerület (1) zlaty klas (1) Címkefelhő

A váci Vincellér vendéglő

2009.08.18. 10:49 Italboltos Sanyi

Ideje elhagynunk a Vendéglátós blog ígéretéhez híven székesfővárosunk ódon falait, és felderíteni Magyarország többi részét is.

Elsőre nem merészkedtünk túl messzire, ám egy annál szebb, főváros-közeli kisvárosba vezetett az utunk: Vácra, méghozzá a Vincellér vendéglőbe.

Nem akarok a történelmi és turisztikai háttérben nagyon elmerülni, de Vác (Waitzen, Vácov) mindenképpen több figyelmet érdemelne, még a hazai látogatók részéről is. Bár budaiként a nyugati oldalhoz húzok, a Duna bal partja az utóbbi években észrevétlenül is hatalmasat fejlődött, a másik oldalt nem egy szempontból megelőzve - elég csak végigmenni a Dunakeszitől Vácig vezető bicikliúton, és a gyönyörűen gondozott utcákat, rendezett házakat figyelnünk.

A mai látogatást egy, a múltkori mértéktelen csoportos fogyasztás nyomán kapott 50%-os kedvezményre jogosító utalványnak köszönhettük: egy hétköznap bármelyik főételt féláron rendelhettük meg, éltünk is a lehetőséggel.

A vendéglő a 90-es évek elején még bajnokcsapatot is ünneplő váci Stadion közelében helyezkedik el, közvetlenül a Pest irányából a központba vezető főút mellett egy zsákutcában, saját belső parkolóval.

A gondozott kerthelyiségbe innen, és az utca felől is betérhetünk. A honlappal ellentétben már nem az étterem saját logójával, hanem a partner Tuborg nevével ellátott napernyők sorakoznak itt, szerencsénkre a kockás abroszok maradtak a régiek.

Nem volt sok vendég hétköznap délután: rajtunk kívül még úgy két asztalnál ülhettek, de a személyzet mégsem lustálkodott, folyamatosan készséges volt és nem tolakodó. Az étlapon csak fantázianévvel "... módra" feltüntetett fogásoknál kérés nélkül rövid szóbeli segítséget is kaptunk a felszolgálótól.

Az ételek gyorsan elkészültek, a tálalás gyönyörű volt, az adagok bőségesek. Különösen a Kedvessy módra, tehát sült májjal, gombával,  kapros-paprikás mártással készült csirkemell sztrapacskával ütött nagyot. Minimum ezért vissza kell mennem.

Hogy a végére hagyjak valamit, amitől kevésbé voltam elájulva: ez pedig - ahogy szinte mindenhol kritikus pont - a SÖRVÁLASZTÉK.

Az utcafronton található étlap még heinekenes, ennek megfelelően ihatunk  többek között Heinekent, Sopronit, Edelweisst - ám ezek mind üvegesek. Csapról egyedül Tuborgot húznak, ami pedig Magyarország egyik legnagyobb átverése. A Tuborg - ami a Carlsberg sörgyár core, vagyis olcsó árfekvésű terméke - itthon valamiért a prémium márkák közé nyert besorolást, szerencsétlen magyar fogyasztó pedig képes ezért többet fizetni, mert azt hiszi, valami jót kap. Kíváncsi vagyok, hogy mi mikor forgalmazunk majd külföldön mondjuk Arany Ászokot "ősi magyar sörkülönlegesség"-ként.

Na de mindegy. Maradtam hát az üveges búzasörnél, szerencsére a hőfokra semmi panaszom nem lehetett, max. a citromot hagytam volna ki belőle.

A Vincellér nálam mindenben fáraó. Az árak még kedvezmény nélkül is méltányosak, a kiszolgálás udvarias, de közvetlen, a környék a közeli Dunaparttal, holtággal, várfallal, székesegyházzal együtt gyönyörű - egyedül a Tuborgon grimaszoltam egy kicsit.

Térkép ittÉtlap & itallap árakkal itt - az uraknak pedig további sok sikert kívánok!

8 komment

Címkék: étterem vendéglő vác kerthelyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeglatos.blog.hu/api/trackback/id/tr221316549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavargo 2009.08.19. 00:25:24

ez a tuborg, ez igaz? :) Gagyi sörnek számít? pedig én régen bírtam :)

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.08.19. 09:00:55

@csavargo: olcsó árfekvésű, az biztos, és azzal nincs is baj, attól még lehet jó (bár nekem nem ízlik).

Csak ne úgy árulnák, mint valami májer márkát :))

gyutyka 2009.08.22. 13:47:24

A Tuborg még szűzlány korában volt fínom, amióta itthon gyártják, szar.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.08.24. 09:13:10

A Tuborg - Carlsberg viszonylatban okosodtam, köszi. Mondjuk egyiket sem iszom...

dr. Sigmund Fraud 2009.08.25. 09:52:31

A Váci Egyházmegye nem érsekség, hanem püspökség. Ha már itt tartunk, főpásztora Beer Miklós megyéspüspök, akinek gyönyörű neve van.
Egyébként a megye az Egri Érseki Kerülethez tartozik. Érsekségnek amúgy az érseki hivatalt (Magyarországon általában érseki palotát) szokás nevezni, nem a templomot. A püspöki széktemplom székesegyház, az érseki főszékesegyház. Anyaszentegyház rulez.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2010.02.26. 12:55:24

jó hogy mondod ezt a vác dolgot, mert vác tényleg több figyelmet érdemelne. közel van pesthez, vonattal, biciklivel gyorsan le lehet ugrani egy jó kis kisvárosi érzésért. a főtér szerintem nagyon szép, és az is érdekes, ahogy néhol a retró és a klasszicizmus keveredik. már csak egy borvidék hiányzik a közelből, és akkor lehetne helyi bort is inni :)

kuf 2010.06.08. 16:25:38

ha a blogtulaj megenged egy kis reklamot, elinditottam egy blogot, ami csak es kizarolag a vaci gastroval foglalkozik. Talaloan vacigastro.hu neven :)

Picúr Mici Csöpi 2012.12.10. 14:43:03

Nos, ez a régi bejegyzés zseniális a régi Vincellérről, de tegnap ott jártunk újra. A régi Vincellért nagyon szerettük, szinte törzshelyünk volt, mióta Vác közelébe költöztünk, bár nem vagyunk nagy vendéglő járók.
Az új Vincellér sajnos, a poros lába nyomába sem léphet patinás elődjének...:O
A kiszolgálás pocsék volt, 45 percet vártunk, amíg a langyos vizes tea után hajlandók voltak felszolgálni az egyik rendelt levest..a másik ehhez képest még 20 perc volt. Gyanítom, a párommal már csak azért vártuk meg, mi lesz ebből, hogy lássuk: hol a végső határ, amit egy vendéggel meg lehet tenni, aki szeretne a pénzéért egy jót ebédelni :/
Ezután kaptunk egy olyan halászlevest, hogy a fal adta a másikat! Savanyú volt, mint kiderült ecetes volt, halászlébe minek az ecet? hacsak nem az állott halat áztatták benne, mielőtt elénk rakták...Pocsék moslék volt.
Amikor már 1 óra 50 perc körül jártunk attól az időponttól kezdve, hogy leadtuk a rendelést, a pincérlány szelíd mosollyal közölte, hogy ez az étel sajnos elfogyott, nem választanánk-e helyette másikat? Hát nem. Mondjuk ezt kétórával előbb, a rendeléskor elmondhatták volna, hogy ne várjunk éhesen hiába!
Udvariasan megköszöntük a dolgot és mondtuk, fizetnénk.
Nem ajánlották fel, hogy ezért a két pocsék levesért meg a langyos forró teáért nem fizessük ki a 2200FT-ot, na azt nem!
Ilyenkor mit csináljon az ember, ha nem akar egy alacsony szintre lemenni és ordítozni, botrányt csinálni, anyázni és hasonlókat??? Lehet, hogy érdemes lett volna szóvá tenni? Nem hinném, hogy nem tudták volna, hogy ez micsoda ki nem szolgálás és moslék kaja tálalás volt...
Szépen nagyot köszönve távoztunk, miután kifizettük a szerintem általuk ki nem érdemelt összeget.
Először felvetődött, hogy beülünk valahová máshová Vácon, hogy tényleg ebédeljünk is valamit, de őszintén szólva, elment az étvágyam is, meg a hangulatom is. Hát, azt hiszem, nem fogunk még egyszer ide ellátogatni...Pedig milyen jó volt a régi kis hangulatos vendéglő! Jó volt a kaja, udvarias a kiszolgálás, miért szűnt meg? Kár.
süti beállítások módosítása