HTML

Vendéglátós

Italboltos Sanyi, nathanp, nosferato, zarándok jános és barátaik mászkálnak mindenhova, és be is ülnek erre-arra.
Ami az Óbudakocsmába nem fért be, az itt lesz!

Kocsmák, borozók, sörözők, talponállók, közértek, üzletek, fodrászatok, koncertek, diszkók, klubok, éttermek, ételek-italok, sörfőzés.

Óbudán, Budapesten, vidéken, külföldön.

Térkép is van, itt jártunk eddig.

Friss topikok

  • jani57: @scooby0821: Végre valaki! Már azt hittem csak nekem ízlik az Argus sör. (2018.02.20. 04:03) A Lidl aláz mindent: Perlenbacher
  • Baracus: Sajnos a hely színvonala az elmúlt években rengeteget romlott. (az elmúlt 5 évben) A pizza ehetet... (2015.05.03. 21:58) A Marxim Pizzeria-Pub
  • Rátonyi Gábor Tamás: Csak kiegészítésül ehhez a régi kedves poszthoz: jól tippeltél, Rákospalotán van (a Kolozsvár utca... (2014.10.24. 19:01) Kolozsvár borozó Rákospalotán
  • Takacsi: Üdv! most vettem egy starter kit-et és az első sűrítményes söröm készítése előtt állok. Viszont:... (2014.06.12. 11:51) Sörfőzés otthon IV. rész Készítsünk sört!
  • Picúr Mici Csöpi: Nos, ez a régi bejegyzés zseniális a régi Vincellérről, de tegnap ott jártunk újra. A régi Vincell... (2012.12.10. 14:43) A váci Vincellér vendéglő

Címkék

15. (1) 17 es kocsma (1) 2012 (1) aranykupa sörbár (1) avar presszó (1) bajor (1) belga (1) belváros (1) bem söröző (1) blogajánló (1) borozó (1) buda (8) budai xi. (1) büfé (2) corvinus egyetem (1) csehország (1) cukor (1) dióhéj eszpresszó (1) drága sör (1) egyesület (1) első (1) eszpresszó (2) étterem (3) ferencváros (1) fesztivál (1) gellérthegy (1) gömbakác csárda (1) gyömrői eszpresszó (1) gyümölcsbor (1) házi (1) házisörfőző (1) hentes (1) hibák (1) iii kerület (2) ii kerület (5) ix kerület (1) jaffa étterem (1) józsefváros (1) jó kiszolgálás (1) kerthelyiség (1) kocsma (4) kolozsvár borozó (1) komló (2) konzerv (2) magyar (1) maláta (1) manó büfé (1) március (1) marxim (1) metropol étterem (1) méz (1) mini fini (1) mini market (1) modoros étlap (2) népsziget (1) önkiszolgáló étterem (3) otthon (2) pajtás étterem (1) pálinkafőzés (1) perlenbacher (1) pesti sörcsarnok (1) pestszentlőrinc (4) pestújhely (1) pincehelyiség (1) pizzéria (1) pótkulcs (1) pub (2) rákospalota (1) rákosrendező (1) replika söröző (1) sör (4) sörforradalom (1) sorfőzés (1) sörfőzés (11) sorozat (8) söröző (9) sörteszt (1) sűrítmény (2) suszterinas vendéglő és söröző (1) számla (1) sziget söröző (1) terézváros (1) testreszabás (1) törvény (1) vác (1) vendéglő (1) verseny (1) viii kerület (1) vizafogó (2) vi kerület (1) v kerület (1) wernesgrüner söröző (1) xiii kerület (3) xiv kerület (1) xi kerület (2) xviii kerület (4) xv kerület (1) zlaty klas (1) Címkefelhő

Kolozsvár borozó Rákospalotán

2009.09.11. 10:16 Italboltos Sanyi

Nos, már az elején kicsit kétségbe estem, mert még az interneten se találtam 100%-ig megbízható információt arról, hogy most tulajdonképpen Pestújhelyen vagy Rákospalotán járunk-e. Palota mellett döntöttem végül, mert aki nem környékbeli, az ennek alapján könnyebben behatárolhatja a kérdéses területet.

Egy biztos: Zugló és a XV. kerület határán, a Körvasút szomszédságában, a Kolozsvár utcai piaccal közvetlenül szemben található ez a borozó, ami a mai napig a leggyönyörűbb állapotban levő folyóírásos neont viseli büszkén a bejárata fölött. Aki villamossal jár Újpalotára, az talán már annyira meg is szokta, hogy fel se tűnik neki.

Az augusztus végi hosszú hétvégén hogy ünnepel ugye egy rendes magyar: bringára száll, és Angyalföldet, Újpestet, Megyert, Rákospalotát járja be felfedező és fényképezési szándékkal, hogy legközelebb célirányosan kalauzolhassa arrafelé a vizsgabiztos brigádot.

Itt azonban rögtön meg kellett állnom egy kisüveges pilsenire, szinte felrikoltottam a cégér láttán.

Belül sem csalódtam (pl. a Dióhéjjal vagy a Rózsadombbal ellentétben): a plafonról lelógó szép ventilátor a hasonlóan forró nyári napokon mindig jól jön (főleg, ha bekapcsolják), a padlót autentikus kövezés borítja a Schlosserhez hasonlóan, a tévén pedig a törzsvendégek akkor pont a Forma 1-et nézték.

A kiszolgálás kedves és gyors volt, a Pilsnerem pedig jó hideg, ami egy 30 fok fölötti napon nem hátrány. Ja igen, itt is SAB-Miller-portfolió kapható, ahogy azt az Arany Ászok-logóból már kitalálhattuk.


Összességében kötelező helyszín minden kocsmabarátnak: nekem meglepő volt, hogy léteznek ilyen eredeti helyek, és mi nem tudunk róluk. Tényleg megéri átmerészkedni néha a pesti oldalra is, különösen a külvárosokba. Én biztos visszatérek még, mert a beltérről sajnálatosan kevés emlékem maradt.


A neoncsövet pedig védelem alá kellene helyezni, mert egy ilyen szép állapotú, régies cégér (sajnos) egyedülálló.

1 komment

Címkék: borozó rákospalota pestújhely xv kerület kolozsvár borozó

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeglatos.blog.hu/api/trackback/id/tr791374276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2014.10.24. 19:01:41

Csak kiegészítésül ehhez a régi kedves poszthoz: jól tippeltél, Rákospalotán van (a Kolozsvár utca mindkét oldala Rákospalota), és szép története van a kocsmának, ami régen a Vukán családé volt.

A Budapest folyóirat 2008. 12. számában le van írva a Vukán család története, akit érdekel, a neten megtalálja.
süti beállítások módosítása